LG

LG potvrdio da napušta kinesko tržište mobitela

Foto: Digital Trends

LG Electronics već neko vrijeme ne lansira svoje mobitele na kinesko tržište.

Posljednji mobitel koji je ova tvrtka, podružnica južnokorejskog konglomerata LG Corporation, ponudila na kineskom tržištu bio je G5 SE, slabija inačica ne baš popularnog modela G5. To je bilo 2016. godine, što znači da ovaj južnokorejski div već neko vrijeme i ne pokušava pobrati plodove na kineskom teritoriju.

LG je prošle godine lansirao G6, koji se na hrvatskom tržištu pojavio se u svibnju 2017, nakon njega uslijedio je i Q6. Ovih dana stigla je službena potvrda očitog: LG povlači prodaju svojih mobitela iz Kine.

Iako LG i kao korporacija, i njena podružnica LG Electronics, posluju s profitom, čini se da im prodaja mobitela nije isplativa. Brojke govore kako im je kinesko tržište mobitela veliko opterećenje, u kojem se bore za stotine milijuna potencijalnih kupaca. A većina tih kupaca, čini se, odabire brendove poput Samsunga, Applea, ili nekog od lokalnih proizvođača kojih ima na pregršt.

No, riječ je samo o povlačenju finalnih proizvoda; profit im sa zabilježenim rastom donose, primjerice, OLED zasloni, a među kupcima pronašli su se i Xiaomi, Oppo, Huawei i drugi kineski proizvođači.

LG će ostatku svijeta predstaviti svoje proizvode krajem mjeseca na Svjetskom kongresu mobilnih tehnologija u Barceloni.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh