Novosti

Microsoft nudi 5000$ za razvijanje ideja o Windows Phone 7 aplikacijama

Iako mobilni operacijski sustav Windows Phone 7 još nije dostupan na tržištu, ima popriličan utjecaj na tržište i čini se kako Microsoft ima namjeru učiniti sve kako bi stanje takvo i ostalo. Kao dodatak planiranju napredne podrške za razvijatelje aplikacija za nadolazeću platformu, tvrtka se sprema ponuditi korisnicima nagrade za osmišljavanje inovativnih ideja za aplikacije za spomenutu platformu. Cijena nagrade iznosi 5000 dolara, kao dodatak najnovijem uređaju s Windows Phone 7 platformom te s aplikacijom razvijenom od strane Microsofta, besplatno.

Oni korisnici koji su zainteresirani za specifične aplikacije dostupne na nadolazećim Windows Phone 7 operacijskom sustavu moraju se registrirati na Microsoftovu web stranicu kako bi mogli objaviti svoje ideje. U slučaju da drugi korisnici smatraju ideju vrijednom implementiranja, moći će glasati. Microsoft je obvezan one aplikacije, s najvećim brojem glasova, implementirati te omogućiti besplatno preuzimanje istih kada se na tržište pusti Windows Phone 7 platforma. Korisnici koji su osmislili ideju dobit će predviđenu nagradu. Kao nagrade za ostale najbolje radove, Microsoft će dodijeliti četiri Zune HD 16 GB uređaja. Natjecanje završava 8. srpnja 2010.

Kako je razvoj aplikacija za Windows Phone 7 platformu jedna od glavnih preokupacija u Redmondu, sve više novih vijesti izlaziti u javnost vezano za razvoj platforme. Tvrtkini planovi su, također, da se platforma s uređajima omogući razvijateljima prije nego ostalim korisnicima, kao što se ranije najavljivalo. Također se planira razviti podrška za proizvođače zainteresirane za razvijanje vlastite programske podrške za platformu. Windows Phone Job odjel izjavio je na tvrtkinoj web stranici da se Microsoft nada zapošljavanju razvijatelja koji će surađivati s proizvođačima na području razvijanja aplikacija.

„Nadamo se jakim i iskusnim programerima kako bi pomogli proizvođačima u dizajniranju i razvijanju aplikacija koje će njihove uređaje staviti u dobru poziciju na tržištu. Kako će raditi s novim uređajima, bit će u jedinstvenom položaju procijeniti rad Windows Phone platforme što bi moglo pomoći ostvarenju visoke stabilnosti i kvalitete uređaja“, navedeno je na web stranici.


Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh