Connect with us

Pozdrav, koji sadržaj vas zanima?

Novosti

Qualcomm planira dizajnirati vlastitu alternativu Apple M1 čipu

Foto: Qualcomm

Apple M1 čipset, odnosno Apple Silicon, je tijekom posljednjih godinu dana napravio pravu malu revoluciju na području čipseta za mobilne telefone. Također, uspjeh ovog čipa otvorio je vrata mogućnosti da SoC-ovi temeljeni na ARM arhitekturi postanu mainstream.

Naravno, ambicije tvrtke Apple nisu ostale neprimijećene od strane konkurenata pa tako sada Qualcomm planira razviti i kreirati vlastite čipove koji bi bili izravna konkurencija M1 čipu. Ono što je još zanimljivije je činjenica da Qualcomm to planira napraviti bez pomoći ARM-a.

ARM-ova tehnologija, uglavnom, stoji iza velike većine SoC-ova koje smo do sada vidjeli, bilo da ih proizvodi Qualcomm, Apple, MediaTek, Huawei ili Samsung pa je zanimljivo da Qualcomm planira napraviti svoje čipove bez upotrebe te tehnologije, piše Ubergizmo.

“Moramo imati vodeće performanse za uređaje koje napajaju baterije. Ako ARM, s kojim smo u suradnji godinama, razvije CPU koji je bolji od onoga što mi možemo kreirati, uvijek imamo opciju licenciranja ARM rješenja”, rekao je Cristiano Amon, izvršni direktor Qualcomma.

Ostavi komentar

Leave a Reply

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Možda će vas zanimati

Novosti

Snapdragon 480 je proizvod koji će značajno poboljšati performanse uređaja.

Novosti

HMD Global navodi da će ulaganja biti iskorištena kako bi se ubrzao rast u području 5G tehnologija i da će na tržište lansirati više...

Oglašavanje