Novosti

Windows Phone na drugom mjestu u Latinskoj Americi

International Data Corporation, američka tvrtka koja se bavi ispitivanjem tržišta, objavila je skok Microsoftova Windows Phone operativnog sustava na drugo mjesto u Latinskoj Americi u drugom tromjesečju 2013. godine.

Microsoft je to ponosno objavio nadodavši kako nije mala stvar u godinu dana dospjeti s četvrtog na drugo mjesto, te je porast od 12% u usporedbi s prošlim tromjesečjem značajan. Naravno, nije izostala niti samohvala zbog toga što su ovakav plasman obećali postići do kraja 2013. godine, a uspjeli su 5 mjeseci prije.

Iako bi se ovo moglo protumačiti samo kao proboj u nezahtjevno tržište, ove brojke ipak pokazuju da Microsoftova strategija “poplavljivanja” tržišta u svrhu povećanja korisničke baze napokon urađa plodom.
Također, pokazatelj je i uspješne suradnje s Nokiom koja je Microsoftov “povlašteni partner” u razvoju Windows Phone operativnog sustava. Jer, najveći broj Windows Phone mobitela u Latinskoj Americi su upravo Nokijini uređaji, tj. Nokia je omogućila pristup tim sekundarnim tržištima na kojima inače “caruje”.

Bitan udio u tom povećanju popularnosti ima Nokia Lumia 520 zbog svoje pristupačne cijene i solidnih specifikacija:

  • 4 inčni ekran s rezolucijom 480×800 piskela
  • 1GHz dual core procesor
  • 512MB RAM-a te 8GB ugrađene memorije (moguće proširenje memorijskom karticom)
  • Windows Phone 8 Amber operativni sustav
  • 5MP kamera

Teško je naći Android sličnih specifikacija za cijenu od oko 1000 kuna koliko Nokia Lumia 520 košta kod operatera. Tako da, uz činjenicu da je kod nekih operatera mobitel već rasprodan, nije teško pretpostaviti da bi baš Nokia Lumia 520 mogla postati prvi korak u Windows Phone mnogim hrvatskim korisnicma.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh