Novosti

Xiaomi pretekao Vivo i postao peti najveći brend smartfona na svijetu

Za kinesku tvrtku Xiaomi 2017. je izuzetna godina, a tome svjedoče najnoviji podaci bostonske tvrtke Strategy Analitics. Xiaomi je prestigao Vivo i postao peti najveći brend pametnih telefona na svijetu u drugom tromjesečju 2017, s 23,2 milijuna pošiljki. Radi se o godišnjem povećanju od 58%, pa Xiaomi sada zauzima 6,4% globalnog tržišnog udjela.

Nakon burne 2016. godine, Xiaomi sada prati korake OPPO i Vivo fokusirajući se na offline sektor kako bi poboljšao prodaju. Tvrtka ima 137 Mi Home trgovina diljem Kine, te želi znatno proširiti svoju maloprodaju u narednim godinama, za potrebe čega je podigla zajam od milijardu dolara. Xiaomi je također lansirao svoju prvu Mi Home trgovinu u Indiji, i planira otvoriti 100 trgovina na potkontinentu tijekom sljedeće dvije godine.

Tvrtka je u posljednjih dvanaest mjeseci zabilježila nevjerojatan porast u Indiji, pri čemu su prihodi od indijskog biznisa u prvom tromjesečju 2017. godine porasli za 328%. To se najviše odnosi na dobro tempirana lansiranja i proizvode koji nude nevjerojatnu vrijednost za novac. Posebno se dobro odvijala prodaja Redmi 4A, koji se pokazao kao jedan od najpopularnijih uređaja u Indiji ove godine, a Redmi Note 4 nastavlja se dobro prodavati i šest mjeseci nakon službenog izlaska na tržište.

OPPO je također zabilježio značajno povećanje broja pošiljki u iznosu od 64%, a tvrtka je uspješno privukla kupce smartfona marki ZTE, LG i Alcatel u Kini, Indiji i Europi.

Broj pošiljki pametnih telefona na globalnoj razini porastao je za 6% na 360,4 milijuna, a Samsung je na prvom mjestu sa 79,5 milijuna pošiljaka. Južnokorejska tvrtka sada ima globalni tržišni udio od 22,1%, a velikim dijelom za to je zaslužna prodaja modela Galaxy S8 i S8+. Apple je i dalje na drugom mjestu s 41 milijunom pošiljaka iPhone uređaja tijekom tromjesečja.

Huawei je na trećem mjestu s 38,4 milijuna pošiljaka, a Huawei P10 i Mate 9 objavljuju zdrave prodajne brojke. Huawei se polako približava Appleu, ali s novim modelom iPhonea koji će se pojaviti tijekom ovog kvartala, kineski proizvođač neće moći potraživati ​​drugo mjesto u skorim danima.

1 Komentar

1 Komentar

  1. kolovoz 5, 2017 at 10:53 am

    Xiaomi je najbolji…

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh