Oukitel

Oukitel K5000: dobro zaokružen, kvalitetan smartfon s 5,7-inčnim ekranom

Oukitel K5000

Danas je započela pretprodaja najavljivanog Oukitel K5000 koji je, po svemu sudeći, jedan od pouzdanijih modela trenutno na tržištu a da je usto i pristupačan za svaki džep.

Zašto pouzdan? Pa, nisam ni sama sigurna je li to riječ koju tražim, možda bi mome konceptu bolje pristajala riječ “prosječan”, no ona za sobom vuče suviše negativne konotacije, a nemam razloga predstaviti K5000 u negativnom svjetlu. Upravo suprotno; po svojim specifikacijama, K5000 zaista obećava mnogo.

Prvo, tu je veliki ekran dijagonale 5,7 inča. Uzevši u obzir da ekran prekriva preko 90% površine uređaja, i dalje je riječ o kompaktnom mobitelu koji možete ponijeti u džepu. Rezolucija ekrana je HD+ (720*1440 piksela), što znači da je za mrvu bolji od HD rezolucije u smislu da su mu boje svjetlije, oštrije i življe, a u usporedbi s FHD ekranima troši puno manje baterije.

Tu su i prilično nabrijane kamere, od kojih prednja ima Samsungov senzor rezolucije čak 21 megapiksel, a stražnja kamera ukućila je kvalitetan Sony IMX135 senzor s rezolucijom do 16  megapiksela. U Oukitelu tvrde kako će korisnici biti jako zadovoljni kamerama te su na ovaj aspekt osobito ponosni. Senzor za otisak prsta nalazi se sa stražnje strane smartfona.

Pogonske snage upriličio je dobro nam poznati MT6750T čipset, čija redovita ugradnja u uređaje različitih proizvođača valjda govori nešto i o njegovoj, hm, pouzdanosti, da iskoristim tu riječ ponovno – pridruženo mu je 4GB radne memorije i 64GB interne memorije, što znači da na ovom području zaista nema nikakvih primjedbi. Sve je vrlo solidno.

Baterija ima kapacitet 5.000mAh i podršku za 9V/2A brzo punjenje. Oukitel se odlučio za utor USB tipa C, dakle noviju, reverzibilnu varijantu USB-a koji polako ali sigurno preuzima prevlast u brojnim područjima proizvodnje. Naprosto ima više prednosti – manji je, tanji i korisnici se neće susretati s frustracijom okretanja punjača gore, dolje pa opet gore i eventualno još jednom dolje kako bi ispravno poravnali punjač s utorom.

Oukitel se za K5000 odlučio za zaobljeni dizajn, a takav odabir opravdavaju ispravno tvrdeći da bi smartfon trebao odgovarati dlanu, odnosno biti ergonomičniji i bez oštrih linija koje se zarežu u kožu i čine korištenje neudobnim. S koje god strane da ga gledate, K5000 je obao, mekan i pitom.

Oukitel K5000 dolazi u tri boje – plavoj, crnoj i zlatnoj. Pretprodaja traje do kraja mjeseca, odnosno do 31. listopada, i cijena mu je tom prigodom snižena za 20 dolara, a naručiti ga možete klikom na link ovdje!

Oukitel K5000

Tražili ste:

  • oukitel 5000 (1)
Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Nužna polja su označena s *

ZTE
Vrh