Apple

Apple traži od Samsunga dodatnih 180 milijuna dolara

Foto: wsj.com

Nije prošlo niti dva tjedna od kako im je Samsung pristao uplatiti 548 milijuna dolara, a Apple već ima nova potraživanja. Prvotna tužba koju su dobili podignuta je još 2011. godine, a na ime iste tužbe u konačnici su dobili već spomenuti iznos, a nova optužnica temelji se na 5 modela Samsungovih pametnih telefona koji su, navodno, također oštetili patent, a na tržište su pušteni poslije 2012. godine. Sada traže 180 milijuna dolara…

Taman kada smo pomislili da je završila četverogodišnja saga i navlačenje po sudovima dva najveća brenda pametnih telefona, čini se kako nam 2016. godina donosi nastavak priče. Prije točno 11 dana Samsung je pristao uplatiti nevjerojatnih 548 milijuna američkih dolara na ime odštete u sporu protiv Apple-a, a čini se kako će Apple podići novu tužbu i tražiti dodatnih 180 milijuna.

Sve je krenulo davne 2011. godine

Podsjetimo, još 2011. godine, Apple je podigao tužbu protiv Samsunga zbog korištenja njihovog patenta, te tražio nevjerojatnih 2,5 milijardi dolara odštete. Iduće godine sud je odlučio u korist tužitelja, ali je cifra spuštena na nešto manje od milijardu dolara. Na tu odluku se Samsung žalio, žalba je prihvaćena u svibnju ove godine, te je iznos dodatno spušten na spomenutih 548 milijuna. I 14. prosinca ove godine Samsung je napokon uplatio navedeni iznos.

Traže još 180 milijuna za modele prodane poslije 2012. godine

Taman kada je priča trebala završiti, stiže nova optužnica koju Apple planira podići iduće godine. Naime, još uvijek ne postoji službena potvrda, ali vjeruje se kako će Apple podići tužbu protiv Samsunga zbog kršenja patenta na 5 modela koji su izašli na tržište poslije 2012. godine, kada je donesena prva presuda. Još uvijek nije poznato o kojim modelima je riječ, ali se spominje odšteta koju planiraju tražiti, a ona iznosi oko 180 milijuna dolara.

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh