Smartisan

Predstavljen obnovljeni Smartisan Nut R1 s novom bojom i nižom cijenom

Kompanija Smartisan jedan je od manje eksponiranih kineskih proizvođača, mada znaju napraviti zaista upečatljive smartfone. Evo, sad su obnovili svoj (odličan!) flagship za 2018. godinu, Smartisan Nut R1.

Originalno se pojavio u petom mjesecu ove godine, ali je doživio osvježenje po uzoru na kompaniju OnePlus, koja redovno, svakih šest mjeseci, izlazi s praktički novim flagship uređajem. Razlika se u ovom slučaju tiče tek estetike i cijene, jer je Nut R1 već oboružan Snapdragonom 845, najjačim Qualcommovim čipsetom. Sad je predstavljen u plavoj boji (Peacock Blue) i izgleda još bolje nego inače.

Cjenovno je povoljniji nego prije: verzija sa 6 GB RAM (LPDDR4X) i 128 GB ROM (UFS 2.1) sada košta $470, a ona jača, s 8 GB RAM-a i 256 GB ROM-a dođe 540 dolara. Sve ostalo je potpuno isto, pa ću samo spomenuti o čemu se konkretno radi: Snapdragon 845 te dvostruka kamera na leđima (12 MP+20 MP) te senzor s 24 MP sprijeda.

Još jedna sitnica je dodana sa softverske strane, tzv. force touch. Riječ je o prečacima koji se pojave na ekranu ako se ovaj iole jače pritisne prstom. Zgodno.

1 Komentar

1 Komentar

  1. studeni 9, 2018 at 11:55 am

    Preskupo,puno softverskih problema

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh