Geekmaxi
Ulefone

Ulefone Mix 2 ima dobre performanse kamere (13+5MP)

Ulefone je sa smartfonom Mix 2 spojio dva ovogodišnja trenda: prvenstveno onaj koji trenutno stupa javnim prostorom, naime tzv. beskrajni zaslon, a u drugom planu tu je i dualna konfiguracija kamere, što nam je punilo uši i portale tijekom toplijih mjeseci. Iz kompanije su krajem prošlog mjeseca objavili usporedbu zaslona Ulefone Mix 2 sa iPhone 8 Plus, a danas je na njihovom Youtube kanalu osvanuo i video koji prikazuje performanse kamere:

Ulefone Mix 2 ima dualnu konfiguraciju stražnje kamere, odnosno dolazi s dva senzora, od kojih glavni, Sony IMX 135, ima rezoluciju 13MP, a pomoćni pomaže njenim učincima s rezolucijom od 5MP. Glavni senzor služi za okidanje kristalnih i velikih fotografija, dok sekundarni stvara bokeh efekt, odnosno zamagljenu pozadinu spram izoštrenog objekta. Performanse kamere predstavljene su u videu pa i sami možete procijeniti koliko ste njima zadovoljni. Pred sam kraj videa Ulefone otkriva i vrlo jednostavan način prebacivanja sa stražnje na prednju kameru (8MP) – potreban je samo potez prstom bilo gdje na površini zaslona.

Kameri se zaista ne može prigovoriti, a uz 5,7-inčni zaslon i omjer stranica 18:9, Mix 2 zainteresirat će brojne kupce kojima su upravo ovi aspekti najbitniji. Međutim, moram svratiti pozornost na prilično lošu situaciju s memorijom, naime Mix 2 ima tek 2GB radne memorije i 16GB interne, i u takvoj kombinaciji mogao bi razočarati na nekoliko fronti, primjerice, vrlo teško ćete na njemu pokrenuti neku iole jaču, zahtjevniju igru, i vrlo biste brzo mogli ostati bez prostora za pohranu.

Ponešto ga spašava cijena od 99,99 dolara. Ulefone je kod ovog uređaja investirao u zaslon i kameru, što je za svaku pohvalu, ali je po meni ipak pogriješio s memorijom. Svjesni toga, ostavili su otvorenu opciju proširenja interne memorije odgovarajućom karticom do 256GB, pa korisnici mogu lako nadograditi ako se za tim ukaže potreba.

Sviđa li vam se Ulefone Mix 2?

Komentiraj

Pošalji odgovor

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa *

Vrh